Un avion de pasageri s-a prabusit, in cursul noptii de vineri spre sambata, pe aeroportul din orasul rus Rostov-pe-Don, incidentul soldandu-se cu moartea celor 61 de persoane aflate la bord, anunta autoritatile ruse, conform BBC News online.

Avionul de tip Boeing 737-800, apartinand companiei FlyDubai, s-a prabusit la aterizare, in jurul orei 3.50 (2.50, ora Romaniei), pe aeroportul din orasul rus Rostov-pe-Don, potrivit Mediafax. Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) si avea la bord 55 de pasageri si sase membri ai echipajului. Autoritatile ruse au anuntat ca nu exista supravietuitori.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusa si vantul batea puternic in zona aeroportului din Rostov-pe-Don. Potrivit unor informatii neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmata de un incendiu. Pilotii ar fi renuntat la incercarea initiala de a ateriza, zburand circa doua ore in jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.

Cei mai multi dintre pasagerii aflati la bordul Cursei FZ981 erau rusi, a transmis guvernatorul regional. Compania FlyDubai a confirmat producerea unui "tragic accident" in sudul Rusiei. Avionul, un model Boeing 737-800, s-a rupt in bucati la doar cativa metri de pista de aterizare in timpul celei de-a doua incercari, noteaza News.ro.

Guvernatovul regiunii Rostov a precizat ca o cauza probbaila a acceidentului aviatic ar putea sa fie vantul puternic din laterala, care batea in rafale de 50-80 kilometri pe ora. De asemenea, vantul a determinat trimiterea a doua zboruri spre alte aeroporturi din zona, dupa ce vineri municipalitatea din Rostov pe Don a emis o alerta de furtuna. Echipele de interventie au intervenit la locul accidentului, iar incendiul a fost stins, insa aeroportul Rostov pe Don a fost inchis pentru a permite desfasurarea operatiunilor.

Centrul ministerului de Urgente din sudul Rusiei a confirmat ca peste 500 de persoane au intervenit la locul accidentului cu 60 de echipamente, inclusiv masini de interventie pentru stingerea incendiului, pentru a se adresa consecintelor accidentului aviatic. ”Avionul s-a rupt complet in bucati la inceputul pistei”, a precizat Igor Oder, seful centrului ministerului de Urgente din sudul Rusiei.

Cei mai multi dintre pasageri erau locuitori ai orasului Rostov pe Don, insa au fost identificati si 11 pasageri de alte nationalitati, printre care se numara un indian, trei ucrainieini si un cetatean din Tajikistan. Guvernatorul regiunii Rostov a declarat o zi de doliu in amintirea victimelor accidentului aviativ si a promis ajutor pentru rudele pasagerilor care si-au pierdut viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri