Anchetatorii rusi au anuntat ca, in incendiul care a cuprins epava avionului companiei FlyDubai, au fost grav deteriorate cutiile negre din cabina de pilotaj si va fi nevoie de mai mult de o luna pentru a decoda inregistrarile ultimelor minute ale zborului FZ981, transmite Reuters.

”Inregistrarile pe care le-am primit sunt grav avariate din punct de vedere mecanic. Specialistii au inceput inspectia. Ei au deschis si au scos modulele de memorie din invelisul care le protejeaza, insa va fi nevoie de munca suplimentara pentru a conecta cablurile si a pregati copierea datelor”, a declarat Comitetul Rus de Aviatie, potrivit News.ro.

Potrivit legii internationale, ancheta va fi condusa de agentia rusa pentru siguranta transporturilor aeriene, care va colabora cu specialisti din Statele Unite, unde a fost produs avionul, si cu reprezentanti din Emiratele Arabe Unite.

Zborul FZ981 s-a prabusit in apropiere de pista aeroportului Rostov pe Don, in timpul celei de-a doua incercari de aterizare in conditii de vreme nevaforabile. Toti cei 55 de pasageri si 7 membri ai echipajului au fost ucisi, dupa ce avionul a explodat in flacari la 50-100 de metri de pista.

Guvernatovul regiunii Rostov a precizat ca o cauza probabila a accidentului aviatic ar putea sa fie vantul puternic din laterala, care batea in rafale de 50-80 kilometri pe ora. De asemenea, vantul a determinat trimiterea a doua zboruri spre alte aeroporturi din zona, dupa ce vineri municipalitatea din Rostov pe Don a emis o alerta de furtuna.

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a mai informat ca investigatorii au exclus ipoteza terorismulu. Cel mai probabil, conditiile meteo au fost cauza accidentului si pilotul a incercat, dupa survolari repetate, o a doua aterizare, insa coada avionului a intrat in coliziune cu pista. Presa de stat rusa informeaza ca vantul la momentul accidentului batea cu 97 km/ora. De asemenea, o ancheta a fost lansata de catre Comisia Investigativa Rusa,care a luat in calcul trei posibile cauze.

”Mai multe ipoteze ale incidentului sunt investigate, inclusiv eroare umana, defectiune tehnica, precum si alti factori”, a declarat seful comisiei, Vladimir Markin, citat de Ria Novosti. Conform unor informatii transmise de aceeasi agentie, personalul de la fata locului a recuperat cutiile negre ce inregistreaza datele zborului, precum si comunicatiile din cabian de pilotaj.

Sursa foto: Mehdi Photos / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri