Rusia va cheltui anul viitor 7 mld. dolari pentru modernizarea retelei rutiere

In 2007 cheltuielile pentru extinderea si modernizarea retelei rutiere din Rusia se vor ridica la 190 miliarde ruble (aproximativ sapte miliarde dolari), ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 30 la suta comparativ cu suma alocat penru anul in curs, a anuntat ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin.
"Cheltuielile pentru constructia de drumuri vor creste cu 70 miliarde ruble (trei miliarde dolari), marea majoritate a acestor fonduri urmand sa fie alocate pentru extinderea retelelor rutiere regionale si urbane", a anuntat oficialul rus intr-un interviu acordat vineri seara postului de televiziune NTV, informeaza Rompres. Kudrin a reamintit ca este vorba de cea mai mare crestere anuala a sumelor alocate pentru reteaua rutiera, aceasta cu atat mai mult cu cat banii vor fi cheltuiti in principal de autoritatile regionale.

Anterior, intr-un discurs tinut in fata deputatilor din Duma, ministrul rus de Finante a anuntat ca in acest an Produsul Intern Brut a Rusiei se va situa la aproximativ 100 miliarde dolari, comparativ cu 400 miliarde dolari in anul 1998. Mai mult, Kudrin a estimat ca la finele acestui an economia rusa va ajunge la nivelul din 1990, insa populatia nu va resimti cresterea economica decat peste aproximativ doi, trei ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri