Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat, in urma atacurilor de la Bruxelles, ca "toata lumea este vizata in acest moment" de atentate si ca "ne aflam in fata unei amenintari globale" care cere la randul sau, raspunsuri globale.

"Trebuie sa tinem cont de amploarea si de gravitatea terorismului", a avertizat acesta, adaugand ca "razboiul trebuie dus in toata Europa" si subliniind necesitatea unor "reactii pe plan international", potrivit Mediafax. Europa trebuie sa ia "masurile necesare avand in vedere gravitatea acestei amenintari" a mai avertizat presedintele Frantei, subliniind ca tara sa "a fost ea insasi atacata" si ca isi "aduce contributia", potrivit unui comunicat al Palatului Elysee, citat de Le Figaro.

"Razboiul va fi de lunga durata", a mai spus acesta. Francois Hollande a facut apel la unitatea europeana si globala, adaugand ca fiecare trebuie sa dea dovada de solidaritate si de constiinta civica. "Nu va exista dezvoltare economica daca nu vom coopera in domeniul securitatii", a mai declarat presedintele Frantei.

Cel putin 34 de persoane au fost ucise si peste 130 au fost ranite in trei atentate teroriste care au avut loc marti dimineata la Bruxelles, doua dintre ele pe aeroport si una la metrou. Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca nu exista cetateni romani intre victimele atentatelor din Bruxelles, nici la aeroport, nici la metrou.

Bilantul anterior, anuntat de autoritati, era de 26 de morti si 136 de raniti. "Ne-a fost teama de un atac terorist si acesta a avut loc. Stim ca sunt multi morti, multi raniti, multi dintre ei straini", a declarat premierul belgian Charles Michel intr-o conferinta de presa.

Principalele provocari ale...
Citeste si: Provocarile anului: populismul, terorismul si crizele politice


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce au spus liderii lumii dupa atentatele din Bruxelles