Atentatele de marti de la Bruxelles se adauga pe o lista din ce in ce mai lunga a atacurilor teroriste care au avut loc de-a lungul ultimilor 15 ani in Europa. Cititi in continuare care au fost acestea.

13 Noiembrie 2015: Mai multi extremisti asociati ISIS au luat cu asalt sala de concerte Bataclan din Paris, ucigand 130 de persoane. Salah Abdeslam, 26 de ani - un suspect cheie in atentate, a fost ulterior arestat in Bruxelles.

(Foto:Cloud Mine Amsterdam / Shutterstock - Demonstratie de solidaritate dupa atentatele de la Charlie Hebdo)

7 Ianuarie 2015: Teroristii deschid focul in redactia publicatiei de satira Charlie Hebdo, atacul fiind soldat cu 12 morti. Al Qaeda a revendicat atentatul, mentionand ca acesta a reprezentat o razbunare ca urmare a caricaturilor cu profetul Mahomed publicate de Charlie Hebdo.

Franta si Europa vor adopta...
Citeste si: Noi masuri de securitate in Franta, dupa atentatele din Paris

(Foto: skyfish / Shutterstock - Comemorare a victimelor de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles)

24 mai 2014: Patru persoane sunt ucise cu o mitraliera Kalashnikov la Muzeul Evreiesc din Bruxelles de catre un fost luptator francez asociat ISIS.

Politia il cauta pe liderul...
Citeste si: Politia il cauta pe liderul celulei destructurate in Belgia: un...

(Londra, Palatul Westminster)

22 mai 2013: Doi militanti Al Qaeda il injunghie si ucid pe o strada din Londra pe soldatul britanic Lee Rigby.

(Foto: Natanael Ginting / Shutterstock)

Cele mai sangeroase atentate...
Citeste si: Cele mai sangeroase atentate comise in Europa in ultimii 20 de ani

Martie 2012: Un atacator inarmat, care sustine ca este asociat Al Qaeda, ucide trei elevi evrei, un rabin si trei soldati parasutisti

(Foto: Robert Rozbora / Shutterstock - Comemorare a victimelor din Oslo)

22 Iulie 2011: Extremistul anti-musulman Anders Behring Breivik detoneaza o bomba in Oslo si apoi impusca mortal 77 de persoane, majoritatea adolescenti, aflati la o tabara de vara pentru tineret in insula norvegiana Utoeya.

2 Noiembrie 2011: Sediul din Paris al publicatiei Charlie Hebdo este incendiat dupa publicarea unei coperti cu o caricatura a profetului Mahomed. Nimeni nu este ranit.

(Foto:Ron Ellis / Shutterstock - 52 de piloni de otel ridicati in memoria victimelor din Londra)

7 Iulie 2005: 52 de persoane sunt ucise in Londra dupa ce patru teroristi sinucigasi Al Qaeda se detoneaza in trei trenuri de metrou si un autobuz.

(Foto: Ron Ellis / Shutterstock - Gara Atocha, refacuta dupa atentatul din 2004)

11 Martie 2004: O bomba amplasata intr-un tren aflat in gara Atocha din Madrid ucide 191 de persoane, acesta fiind cel mai grav atac terorist de origine Islamista din Europa.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015