Atentatele din Bruxelles, in care si-au pierdut viata 31 de persoane si alte 205 au fost ranite, au aratat cat de vulnerabila este Europa in fata radicalilor islamisti, insa, din punct de vedere statistic, statele europene sunt mult mai putin expuse in fata actelor teroriste decat in urma cu doua decenii, potrivit The Huffington Post, citat de News.ro.

De asemenea, in ultimii 15 ani, 420 de oameni au murit in atentatele teroriste comise pe teritoriul Europei, care au starnit de fiecare data condamnare la nivelul liderilor mondiali. Prin comparatie, in aceeasi perioada au murit in atentate teroriste comise in numele jihadului pe teritoriul Statelor Unite 3.047 de persoane, iar 2.606 au decedat.

Statele cele mai afectate de actele teroriste comise de jihadisti sunt tarile arabe. Astfel, 42.759 de irakieni si-au pierdut viata in mana teroristilor in ultimii 15 ani, iar alti 16.888 de oameni au fost ucisi in atentatele din Afganistan. Pe urmatoarele locuri se situeaza Pakistan, unde au murit in atentate teroriste 13.524 de persoane, si Nigeria, unde insurgenta Boko Haram s-a soldat cu moartea a 11.997 de civili.

De altfel, potrivit infograficelor realizate de Huffington Post, 420 de persoane au fost ucise de teroristi pe teritoriul Europei, in atentate comise de grupari islamiste, de la Al-Qaeda si pana la Statul Islamic.

Insa, cele mai sangeroase atentate teroriste care au lovit statele europene au avut loc in anii '80 si '90, in timpul insurgentei bascilor din Spania, a fascistilor din Italia si a gruparii nationaliste IRA in Marea Britanie. De asemenea, atacuri teroriste au fost comise si de Guvernul Libiei si Frontul pentru Eliberarea Palestinei, care a ucis mai multi sportivi israelieni in Munich.

Sursa foto: CRM / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri