Papa Francis a criticat indiferenta Europei fata de criza refugiatilor, in discursul tinut cu ocazia rugaciunilor din Vinerea Mare, dupa ce joi a spalat picioarele a 11 refugiati, potrivit News.ro.

"Vedem azi ca Mediterana si Marea Egee au devenit cimitire nesatule, ce reflecta indiferenta si constiinta noastra anesteziata," le-a spus Suveranul Pontif zecilor de mii de credinciosi catolici veniti sa asiste la ceremonie.

Papa Francisc a condamnat si atentatele de la Bruxelles si, mai ales, asocierea lor cu o religie sau alta:"Sunt adepti care profaneaza numele Domnului si care folosesc numele sfant pentru a-si jusitifca actele de violenta fara precedent".

Sambata, Suveranul Pontif va lua parte la priveghiul de Paste, in Basilica Sfantul Petru, iar duminca va celebra Slujba de Paste si va lansa traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi", adresata intregii lumi.

Joi, Papa Francisc a spalat joi picioarele a 11 refugiati de confesiune catolica, musulmana dar si hindusa de la Centrul pentru refugiati din Castelnuovo di Porto, din apropiere de Roma, in cadrul unui ritual savarsit in Joia Mare. Suveranul Pontif a ingenuncheat in fata migrantilor si le-a spalat picioarele, apoi le-a sters si sarutat. Cei 11 refugiati alesi au fost trei femei si opt barbati cu varste intre 20 si 37 de ani, dintre care patru nigerieni catolici, trei barbati din Eritreea de religie copta, trei musulmani si un indian de confesiune hindusa. O a 12-a persoana careia Papa Francisc i-a splalat picioarele a fost un angajat al centrului de refugiati. "Toti, impreuna: musulmani, hindusi, catoloci, copti, evangelici. Dar frati, copiii aceluiasi Dumnezeu. Vrem sa traim in pace, integrati”, a spus Papa Francisc.

Citeste si:
Avionul prabusit la Teheran: Ucraina ia in calcul terorismul
Ucraina ia in calcul...

In Joia Mare, in religia catolica, preotii spala si saruta picioarele a 12 persoane, un ritual realizat de Iisus Hristos in urma cu 2000 de ani, inainte de fi crucificat.

Sursa foto: Drop of Light / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa