Un agent de securitate de la o centrala nucleara belgiana a fost impuscat mortal joi seara in Charleroi, la periferia Bruxellesului, la doua zile de la atentatele teroriste din capitala, soldate cu 31 de morti, iar cartela sa de acces a fost furata, scrie sambata publicatia La Derniere Heure, potrivit Mediafax.

Agentul de securitate a iesit sa-si plimbe cainele, joi seara, cand a fost impuscat mortal, relateaza La Derniere Heure. In plus, cartela sa de acces in centrala nucleara la care lucra a fost furata, in contextul in care s-a lansat teoria ca teroristii ar fi planuit sa bombardeze initial centrale nucleare din Belgia.

Imediat au fost luate masurile necesare pentru dezactivarea cartelei de acces, care ar fi putut fi mobilul crimei, lanseaza ipoteza publicatia belgiana. Potrivit unor informatii obtinute de La Derniere Heure si prezentate pe 17 februarie, directorul programului de cercetare si dezvoltare nucleara din Belgia ar fi fost spionat de celula terorista care ar fi comis atentatele de la Paris de anul trecut si pe cele de la Bruxelles de marti.

Dar ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, nu ar fi considerat necesar sa ridice nivelul de alerta din jurul centralelor nucleare, acuza publicatia. Abia peste doua saptamani, comitetul ministerial de securitate a aprobat trimiterea a 140 de militari pentru a intari securitatea din jurul centralelor Doel si Tihange, dar si din jurul instalatiilor nucleare din Mol, Dessel si Fleurus.

Vineri, agentia de reglementare a activitatilor nucleare din Belgia a retras ecusoanele de acces unor membri ai personalului si le-a interzis altora accesul in instalatii nucleare, din cauza unor ingrijorari cu privire la faptul ca centralele nucleare ar putea fi tinta unor extremisti, relata AP.

Purtatoarea de cuvant a agentii a dezmintit informatii de presa potrivit carora 11 angajati de la centrala nucleara Tihange au ramas fara ecusoane saptamana aceasta.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri