Suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem, fiind al treilea atacator care trebuia sa se arunce in aer, a fost identificat, sambata, drept Faycal Cheffou, relateaza postul belgian de radio RTBF, potrivit Mediafax.

Barbatul cu palarie care a fost surprins pe camerele de supraveghere alaturi de cei doi atacatori kamikaze, Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui, a fost identificat drept Faycal Cheffou.

Potrivit unei declaratii a Parchetului federal belgian de vineri, Faycal C a fost numit drept unul dintre suspectii arestati de politistii belgieni in operatiunile de joi.

Dar nu a precizat daca ar fi cel de-al treilea atacator surprins pe camerele de supraveghere din aeroport. Publicatia Le Soir si RTBF sustin ca Faycal C a fost identificat de soferul de taxi care i-a condus pe cei trei atacatori la aeroport, existand probabilitatea foarte mare ca acesta sa fie cel de-al treilea atacator, potrivit unor surse din politie citate de Le Soir.

Alte publicatii belgiene sustin aceasta informatie si informeaza ca Cheffou era un jurnalist freelancer. Noua persoane au fost arestate de joi in Belgia si alte doua in Geemania in cazul atentatelor teroriste din Bruxelles de marti, soldate cu 31 de morti, dar si in cazul celor din Paris, in care au murit 130 de persoane.

Citeste si:
Bruxelles: a treia bomba descoperita la aeroport, detonata de genisti
Bruxelles: A treia bomba...

Sursa foto: 11Prazis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Presa: Suspectul capturat de politie nu este Najim Laachroui