Politia turca a lansat un avertisment asupra unor posibile atacuri ale retelei Stat Islamic in tara care ar viza crestini si evrei in acest weekend, cu ocazia sarbatorilor pascale catolice, transmite agentia turca de stat Anatolia, citata de publicatia Le Figaro, scrie Mediafax.

Aceasta alerta a fost emisa la nivel national in Turcia pe fondul unor posibile atacuri teroriste care ar viza biserci catolice care celebreaza sarbatoarea Pastelui duminica, dar si sinagogi, anunta agentia Anatolia.

Politia avertizeaza ca membri ai retelei teroriste Stat Islamic, responsabila de mai multe atacuri din tara potrivit autoritatilor turce, ar putea ataca lacasuri de cult duminica, dar si consulate sau ambasade, in special in Ankara, si institutii religioase non-musulmane.

Alerta vine la o saptamana dupa ce un atentat sinucigas a avut loc in centrul Istanbului, in care patru turisti, trei israelieni si un iranian, au murit.

Autoritatile turce plaseaza atacul de duminica in responsabilitatea retelei teroriste Stat Islamic, pe care o acuza in total de patru atacuri comise in Turcia incepand de vara trecuta, in care a avut loc un dublu atentat sinucigas in fata garii centrale din Ankara la un miting prokurd, in care au murit 103 persoane.

Alte doua atacuri teroriste din Ankara au fost revendicate de gruparea radicala kurda TAK, desprinsa din miscarea terorista Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care a comis mai multe atentate teroriste in tara.

Nivelul de securitate a crescut in mai multe state europene, pe fondul atentatelor teroriste din Bruxelles de marti, soldate cu 31 de morti, care au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri