Administratorul responsabil cu desfiintarea Lehman Brothers Holdings va vira creditorilor 1,6 miliarde de dolari, saptamana viitoare, iar suma totala platita va ajunge la 106,9 miliarde de dolari, la sapte ani si jumatate dupa ce falimentul bancii de investitii a declansat criza financiara globala, relateaza MarketWatch, potrivit News.ro.

Cea mai mare parte a banilor, respectiv 78,5 miliarde de dolari, au ajuns la terte parti, din afara Lehman Brothers. Conform documentelor depuse la Tribunalul pentru Faliment din New York, sumele virate creditorilor neasigurati de catre Lehman Brothers, care este in lichidare, vor depasi 100 de miliarde de dolari, respectiv peste 35 de centi pentru un dolar investit.

Planul de despagubire ii trateaza pe creditorii unora dintre subsidiare mai bine decat pe cei ai companiei mama a Lehman Brothers.

Astfel, creditorii diviziei de tranzactii cu marfuri vor primi circa 77 de centi pentru un dolar investit, in timp ce detinatorii de obligatiuni emise de compania mama vor recupera doar 37 de centi pentru un dolar, in crestere totusi fata de estimarea de 21,1 centi din momentul intrarii in vigoare a planului, in 2012.

Gradul mai mare de recuperare a investitiilor vine din castigurile mai mari aduse de proprietatile imobiliare si investitiile in instrumente derivate.

Citeste si:
Suntem intre europenii care pun cel mai mult pret pe bani intr-o...
Romanii sunt in top 5...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Turism: cei mai multi romanii aleg sa isi achite cash vacantele
Setari Cookie-uri