Moody\'s a pus ratingurile pe termen lung pentru depozitele in moneda straina a OTP Bank si MKB Bank, cu posibilitatea de a fi micsorate, iar aceasta modificare a fost motivata de coborarea ratingului suveran al Ungariei, potrivit unui comunicat al agentiei internationale Moody\'s, citat de NewsIn
Moody's a pus ratingul a sapte banci ungare sub observatie, cu o posibilitatea de a fi micsorate. "Schimbarea ratingurilor a fost cauzata de recenta perspectiva de a micsora ratingurile suverane ale Ungariei, lucru pe care Moody's il atribuie in principal deteriorarii bugetului fiscal si recentelor dezvoltari pe plan politic", a anuntat agentia de rating.

Moody's a atribuit bancilor OTP Bank, MKB Bank, Budapest Bank, Kereskedelmi & Hitel Bank, OTP Jelzalogbank, Central-European International Bank si Hungarian Development Bank un calificativ "A1" pentru depozitele in moneda straina. Moody's a declarat ca posibila micsorare a ratingurilor bancilor a aparut dupa ce a plafonul de tara pentru depozitele in moneda straina al Ungarie a fost pus sub observatie, cu amenintarea reducerii. Potrivit Moody's, calificativele atribuite depozitelor in moneda straina ale bancilor ar putea fi micsorate la "A2", daca ratingul suveran ar fi coborat, la randul lui, la "A2".

Pentru datoriile in moneda straina, ratingurile grupurilor financiare OTP Bank si MKB Bank, dar si al datoriilor subsidiarelor, nu vor fi afectate de o posibila diminuare a calificativelor acordate Ungariei. OTP si MKB au un rating de grup pentru datoriile in moneda straina de "A1", respectiv "Aa3" si un rating pentru datoriile in moneda straina a subsidiarelor de "A2", respectiv "A1".

Banca ungara MKB, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB), a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii romane, urmand sa plateasca actiunile pana la jumatatea lunii octombrie, a informat, luni, un comunicat al Romexterra. OTP Bank Romania este membra a grupului financiar OTP.

Moody's a pus pe 22 septembrie sub observatie ratingurile pentru obligatiunile in moneda locala si straina, emise de guvernul ungar, si ratingul de "A1" acordat plafonului de tara pentru depozitele bancare in moneda straina, iar aceste calificative acordate de agentia de rating au o perspectiva de micsorare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri