Avionul Egyptair, care calatorea din Alexandria la Cairo, cu 80 de persoane la bord, si care a fost deturnat de un barbat inarmat a aterizat la Larnaca, in Cipru, relateaza Russia Today, scrie News.ro.

UPDATE 5: Piratul aerului care a deturnat un avion EgyptAir, cu 62 de persoane la bord, a fost identificat drept cetateanul egiptean Ibrahim Samaha, in varsta de 27 sau 28 de ani, relateaza postul national de televiziune din Egipt.

UPDATE 4
: Aproape toti pasagerii aflati la bordul avionului sunt in curs de eliberare, la bord vor ramane ostatici cei sapte membri ai echipajului si patru pasageri straini, care precizeaza ca autorul deturnarii nu a facut inca nicio cerere.

UPDATE 3: Circa 20 de persoane au parasit avionul EgyptAir deturnat dimineata, care a aterizat la Larnaca.

UPDATE 2: Atacatorul ar avea o vesta cu explozibili si a cerut politiei sa se indeparteze de aeronava, relateaza postul national cipriot de televiziune.

UPDATE: Barbatul inarmat care a deturnat o aeronava a companiei EgyptAir ar fi lasat copiii si femeile sa coboare din avion.

Agentia de presa Reuters citeaza surse din politie si din aviatia civila, potrivit carora atacatorul actioneaza singur. Anterior, presa locala a vehiculat ideea ca acesta ar face parte dintr-un comando.

Serviciile de interventie in situatii de urgenta au inconjurat aeronava. Potrivit primelor informatii, nimeni de la bord nu a fost ranit. Nu este clar deocamdata daca autoritatile au reusit sa ia legatura cu atacatorul.

Potrivit presei locale, barbatul inarmat l-a amenintat pe comandantul cursei EgyptAir la scurt timp dupa decolarea de la Alexandria, cu destinatia Cairo. El le-a cerut pilotilor sa devieze traseul aeronavei, un Airbus A320, catre Cipru.

La randul sau, comandantul a luat legatura cu turnul de control si a cerut permisiunea de a ateriza de urgenta la Larnaca.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri