Incercarile de furt a datelor bancare cresc vertiginos

Incercarile de furt electronic care vizeaza datele personale de utilizare a cardurilor bancare, atacuri reunite in categoria "phishing", au cunoscut in ultima perioada o crestere spectaculoasa potrivit unui sondaj citat de Reuters si preluat de NewsIn.

In prima jumatate a anului au fost trimise peste 157.000 de mesaje distincte, care sub diverse identitati false solicitau destinatarilor furnizarea unor informatii confidentiale de acces la cardurile bancare, inregistrandu-se o crestere de 81% fata de a doua jumatate a anului trecut, conform celui mai recent raport al producatorului de software de securitate a datelor, Symantec.

In acelasi raport se precizeaza ca fiecare astfel de mesaj poate ajunge la sute de mii de utilizatori, amenintarea prezentata de astfel de atacuri fiind din ce in ce mai mare. Acest tip de atac informatic se prezinta sub forma unui email care se pretinde a fi expediat de o institutie financiara sub pretextul verificarii datelor personale, cum ar fi numarul de cont, coduri de acces, prin care se solicita divulgarea acestor informatii.

"Structuri ale crimei organizate sunt din ce in ce mai interesate de phishing, avand ca tinta predilecta utilizatorii casnici care sunt veriga cea mai slab securizata", a declarat pentru Reuters cercetatorul Ollie Whitehouse.

O alta tendinta recenta manifestata in atacurile de tip phishing o reprezinta gradul mai mare de sofisticare, mesajele fiind din ce in ce mai personalizate, cu informatii detaliate despre potentialele victime, informatii colectate de pe site-urile personale si cele sociale, majoritatea oamenilor avand in ziua de azi o amprenta in spatiul virtual prin intermediul multitudinii de pagini de Internet care solicita diverse date pentru inregistrare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri