Sony a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpara studiourile hollywoodiene de film Metro-Goldwyn-Mayer pentru o suma in jurul valorii de 3 miliarde de dolari.

Sony va putea avea astfel acces la biblioteca deosebit de valoroasa pentru piata DVD-urilor detinuta de MGM si va detine in consecinta cel mai mare portofoliu de titluri de film, circa 7.600.

Dupa ce a examinat aceasta fuziune, Comisia a concluzionat ca nu exista riscuri efective pentru concurenta din Comunitatea Economia Europeana.

In achizitionarea MGM, Sony nu a intrat singur in lupta, ci alaturi de fondurile de investitii Providence Equity Partners, Texas Pacific Group, DLJ Merchant si de compania de televiziune prin cablu Comcast Corp.

Directorul financiar al MGM, Dan Taylor, va prelua functia de director al studiourilor, dupa ce fuziunea va fi perfectata spre sfarsitul acestui an.

Adunat cu titlurile de film pe care le detine Sony Pictures Entertainment, in urma fuziunii, Sony Corp. va detine 40% din totalitatea filmelor produse vreodata la Hollywood.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri