India, cunoscuta pentru diferentele uriase ale traiului de viata, da tuturor o lectie din saracia sa: proprietara unui restaurant a decis sa instaleze un frigider in fata localului din care oamenii strazii sa poata lua oricand mancare, informeaza India Times.

Minu Pauline, proprietara unui restaurant din orasul Kochi, din regiunea Kerala (sud-vestul Indiei), a avut ideea unui frigider pentru nevoiasi dupa ce a vazut cum o femeie care doarme pe strada cauta mancare intr-un tomberon.

Ideea antreprenoarei din India poate fi o lectie de viata tuturor, in conditiile in care anual ajunge la gunoi 1,3 miliarde de tone de mancare, potrivit unui raport ONU. Si mai mult decat atat, lectia vine din una dintre cele mai sarace tari de pe glob: in India traieste o treime din populatia foarte saraca a lumii.

Frigiderul a fost numit "Copacul bunatatii", este deschis 24/7 si va fi reumplut constant. Astfel, initiatoarea Minu Pauline va introduce zilnic 75-80 de portii de mancare din restaurantul sau Pappadavada si incurajeaza si alti proprietari de restaurante si locuitori din Kochi sa aduca mancarea ramasa in loc sa o arunce la gunoi.

“Banii sunt ai tai, insa resursele sunt ale societatii. Acesta este mesajul pe care vreau sa-l transmit. Poti sa irosesti bani pentru ca sunt banii tai, dar nu irosi resursele, nu irosi mancarea", a spus Minu Pauline.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri