O scoala musulmana din Marea Britanie a primit acuzatii ca desfasoara programe care ii invata pe copii ca obiceiurile britanice sunt "otravitoare" si ca evreii "incearca sa cucereasca lumea", promovand, in acelasi timp, o forma extrema de islam, relateaza Daily Mail.

Academia islamica Tarbiyah din orasul Dewsbury, situat in comitatul Yorkshire, a primit acuzatii ca promoveaza o forma extrema de islam care "face diviziuni" in randul comunitatilor, scrie Mediafax.

Institutia educationala privata, la care urmeaza programe "after school" 140 de copii, iar tineri de peste 16 ani participa la programe integrale de scolarizare, este supusa in prezent unei investigatii a Guvernului.

Mufti Zubair Dudha, directorul si fondatorul centrului, este un cleric respectat care face parte din secta ortodoxa Deobandi. In urma unei investigatii demarate de Sky News, s-a descoperit ca acesta a redactat o brosura care citeaza Protocoalele inteleptilor Sionului, un document antisemit potrivit caruia evreii sunt angajati intr-un proces de conspiratie globala.

Clericul sustinea ca filmele, revistele si celebritatile fac parte dintr-o conspiratie menita sa "otraveasca mintile" tinerilor musulmani. In alte brosuri era scris ca toate institutiile in care invata copii de ambele sexe sunt daunatoare, ca este interzisa urmarirea programelor televizate, iar femelilor li s-a cerea sa nu lucreze.

Intr-o sectiune despre jihad, acesta transmitea musulmanilor sa fie pregatiti sa "plateasca...chiar cu viata" pentru a crea o lume organizata de "ordinea dreapta a lui Allah", desi in alte brosuri condamna terorismul.

Orasul Dewsbury are o istorie in ceea ce priveste legaturile cu radicalizarea. Cel mai tanar atacator sinucigas al Marii Britanii, care s-a detonat in Irak, si Mohammad Sidique Khan, instigatorul atacurilor teroriste din data de 7 iulie 2005, au locuit acolo.

Dudha a declarat pentru Sky News ca este intristat ca anumite fragmente din acele publicatii au fost "prezentate intr-o lumina falsa". "Ma intristeaza foarte mult ca anumite fragmente din publicatiile noastre au fost preluate si prezentate intr-o lumina falsa pentru a pune in legatura academia noastra cu extremismul. Credem cu adevarat in importanta si necesitatea integrarii, si in acelasi timp, in posibilitatea de a ne practica religia", a spus acesta.

Aceasta descoperire urmeaza unui anunt facut de Guvern care implica luarea de masuri impotriva institutiilor de tip madrasa (n.r. in Occident, acest cuvant se refera la o scoala religioasa sau la un colegiu in care se studiaza religia islamica), care si-au desfasurat mult timp activitatea, fiind rareori sau deloc supuse unor controale.

In ultimul an, Inspectoratul Scolar din Marea Britanie a descoperit 15 scoli neinregistrate in care elevii participau la programe islamice de scolarizare.

"Aceste afirmatii grave sunt in curs de investigare. In timp ce ar fi nepotrivit sa comentam cu privire la investigatii specifice, spunem clar ca extremismul nu isi are locul in societatea noastra si suntem hotarati sa protejam copiii de el", a anuntat Departamentul pentru Educatie.

Sursa foto: Zurijeta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri