Consiliul director al bancii ungare a decis sa nu participe la licitatia de achizitionare a pachetului de 70 la suta din actiunii bancii bulgare DZI Bank, licitatie al carei termen limita de depunere a ofertelor este vineri seara.

Pentru licitatia in cauza au confirmat deja, de vineri, participarea EFG Eurobank Egasias din Grecia si KBC Group din Belgia. Banca greceasca Alpha Bank este de asemena interesata in aceasta licitatie, conform presei locale grecesti, nu este insa clar in ce mod va depune o oferta valida pentru banca bulgara. Alpha Bank a comunicat vineri ca intentioneaza sa faca mai multe investitii in sud-estul Europei. Surse din piata coteaza cele 70 de procente scoase la vanzare intre 200 milioane euro si 300 milioane euro.

In luna august, vice-presedintele OTP, László Wolf, a declarat ca este interesat in cumpararea DZI pentru a-si intari pozitia din Bulgaria. OTP detine deja cea mai mare banca de retail din Bulgaria, DSK, care a fost achizitionata intr-un proces de privatizare din anul 2003 pentru 311,1 milioane euro.

DZI are o valoare totala a activelor de aproximativ 500 milioane euro, a declarat Wolf. DSK avea active totale in valoare de aproximativ 2,7 miliarde euro in 30 iunie 2006, a aratat raportul OTP pentru prima jumatate a anului curent.