China va introduce taxe care pot ajunge pana la 46% din valoare pentru importurile de anumite tipuri de oteluri laminte din Uniunea Europeana, pentru a-si proteja producatorii interni, a anuntat, vineri, Ministerul Comertului din China, citat de Le Figaro, in contextul in care mai multe state europene au solicitat, recent, introducerea de taxe anti-dumping pentru importurile de oteluri din China, scrie News.ro.

Taxele, considerate de autoritatile de la Beijing de tip anti-dumping, vor fi valabile pentru tolele magnetice cu graunti orientati (GOES) importate de China din Japonia, Coreea de Sud si Uniunea Europeana.

Rata de taxare va fi cuprinsa intre 14,5% si 46,3% din valoarea produselor. Decizia a fost luata in urma unei anchete care ar fi aratat ca unele tari ar practica preturi de dumping, ceea ce afecteaza industria chineza, potrivit autoritatilor de la Beijing.

Insa masura vine in contextul in care premierul britanic, David Cameron, a organizat joi o reuniune de criza in legatura cu viitorul industriei siderurgice britanice.

Miercuri, grupul indian Tata a anuntat ca ar putea vinde filiala sa brutanica Tata Steel UK, o masura care pune in pericol 15.000 de locuri de munca, mai ales la uzina din Port Talbot, in Tara Galilor, care fabrica, intre altele, si produse care vor fi suprataxate de catre China.

In 2014, China a importat 1,5 milioane de tone de otel din UE si a exportat catre Uniunea Europeana aproape 6,5 milioane de tone, potrivit asociatiei mondiale a otelului.

Recent, mai multe state membre ale UE, intre care Franta si Spania, au cerut la Bruxelles ca Uniunea Europeana sa introduca masuri anti-dumping similar ecelor din Statele Unite, pentru a se proteja de concurenta neloiala a producatorilor de otel din China.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri