Autoritatile din Grecia vor incepe, luni, deportarea in Turcia a imigrantilor extracomunitari ajunsi clandestin pe insulele elene, circa 500 de persoane urmand sa fie transferate in prima zi pe teritoriul turc.

"Pregatirile sunt in curs", a declarat George Kyritsis, un purtator de cuvant al Guvernului Greciei, citat de agentia ANA. Doua corturi mari pentru verificarea situatiei juridice a imigrantilor au fost amplasate in Portul Dikili, situat pe Insula Lesbos, in Marea Egee, potrivit Mediafax.

"Cinci sute de imigranti vor fi transferati luni din Grecia in Turcia", a declarat Efkan Ala, ministrul de Interne turc, citat de ziarul Aksam.
Cate 250 de imigranti vor fi transferati in Turcia marti si miercuri.

"Cetatenii afgani, irakieni si pakistanezi vor fi repatriati, via Turcia", a spus oficialul de la Ankara. Peste 6.000 de imigranti din Orientul Mijlociu au ajuns clandestin pe insulele elene incepand din 20 martie, iar situatia juridica a multora dintre ei este incerta.

Uniunea Europeana si Turcia au stabilit ca toti extracomunitarii ajunsi in Grecia dupa 20 martie, care nu se califica pentru obtinerea azilului, sa fie repatriati.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri