UCB a oferit sa plateasca 50 euro (64,09 dolari) in numerar si 0,8735 actiuni proprii pentru fiecare actiune Schwarz Pharma, oferta reprezentand o prima de 20 de procente fata de pretul inregistrat de actiunile Schwarz Pharma la inchiderea sedintei de tranzactionare din 22 septembrie, potrivit Rompres. Familia Schwarz, care detine 60 la suta din actiunile producatorului de medicamente, a anuntat ca a acceptat oferta firmei belgiene.

In urma acestei tranzactii, care a primit deja recomandarea consiliului de administratie de la Schwarz Pharma, ar putea lua nastere o noua companie cu vanzari de peste 3,3 miliarde euro (4,23 miliarde dolari) si un buget anual de 770 milioane euro alocat pentru cercetare si dezvoltare. Daca va fi aprobata de organismele de reglementare, noua companie va fi denumita UCB si va avea sediul la Bruxelles.

Schwarz Pharma este specializata in medicamente cardiovasculare, dar produce si medicamente utilizate in tratarea maladiei Parkinson si a epilepsiei. UCB s-a transformat intr-o companie importanta din sectorul biotehnologiei in luna iulie 2004 cand a achizitionat firma britanica Celltech Group pentru suma de 1,5 miliarde lire sterline. UCB produce medicamente utilizate in tratarea cancerului, inflamatiilor si alergiilor.

Aceasta este a treia mare tranzactie, in ultimele cinci zile, in care este implicata o companie farmaceutica din Germania. Joia trecuta firma elvetiana Serono, cea mai mare companie de biotehnologie din Europa, a acceptat vanzarea unui pachet majoritar din actiunile sale catre grupul german Merck KGaA pentru o suma de 10,6 miliarde euro (13,59 miliarde dolari). Tot saptamana trecuta grupul german Altana AG a convenit vanzarea diviziei sale de medicamente firmei daneze Nycomed Holding AS pentru 4,5 miliarde euro (5,77 miliarde dolari).