Vladimir Putin reformeaza radical organele insarcinate cu aplicarea legii in Rusia. In urma unei ample reforme, presedintele rus va avea la dispozitia sa o Garda Nationala, in timp ce Ministerul de Interne va fi recompensat cu doua structuri federale. Unii experti avertizeaza ca liderul de la Kremlin pregateste de pe acum terenul pentru reprimarea unor eventuale manifestatii generate de adancirea crizei economice in Rusia.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat marti infiintarea unei Garzi Nationale in Rusia in urma unei reorganizari a trupelor din cadrul Ministerului de Interne. Noua structura federala va fi condusa de un fost bodyguard al liderului de la Kremlin si se va ocupa, oficial, de combaterea terorismului si a crimei organizate, dar si cu mentinerea ordinii publice, conform Adevarul.

„Decizia a fost luata. Vom infiinta o noua structura federala in cadrul puterii executive, si anume o Garda Nationala“, a declarat Vladimir Putin dupa o reuniune cu ministrul de Interne Vladimir Kolokoltev, seful Serviciului Federal Antidrog Viktor Ivanov si adjuncta sefului Serviciului Federal pentru Migratie Ekaterina Egorova. Garda Nationala va fi creata „in baza unor trupe ale Ministerului de Interne“ si se va afla in subordinea presedintelui Federatiei Ruse, a precizat el.

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu