Premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaste ca a detinut fonduri de tip offshore, precizand ca le-a vandut in anul 2010, informeaza postul ITV, citat de BBC News online, scrie Mediafax.

David Cameron a declarat ca el si sotia sa au detinut fonduri in valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) intr-o investitie offshore. Seful Executivului britanic a precizat ca a vandut actiunile in anul 2010.

Premierul britanic a facut aceste dezvaluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama infiintata de tatal sau.

"Nu am nimic de ascuns; este o idee fundamental gresita ca aceasta companie ar fi avut rolul de a evita plata impozitelor", a spus David Cameron, precizand ca a detinut 5.000 de actiuni in Blairmore Investment Trust si oferind detalii despre averea de 300.000 de lire (370.000 de euro) mostenita de la tatal sau.

Premierul britanic a subliniat ca toate taxele aferente actiunilor sale au fost platite, subliniind ca este in continuare "mandru" de activitatile tatalui sau si condamnand criticile "nedrepte" la adresa acestuia.

Marti seara, David Cameron oferea asigurari ca nici el, nici familia lui nu obtin niciun fel de venituri din fonduri offshore, in contextul in care opozitia a cerut initierea unei anchete dupa ce numele tatalui primului-ministru a fost mentionat in "Dosarele Panama". "Nu detin actiuni, nu sunt implicat in trusturi sau in fonduri offshore. Acest lucru trebuie sa fie foarte clar", declara David Cameron.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic (opozitie), a cerut marti investigarea "tuturor persoanelor care ar detine bani in paradisuri fiscale".

Potrivit unor informatii dezvaluite in Scandalul Panama, tatal premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat in 2010, ar fi apelat la investitii de tip offshore pentru a evita achitarea unor contributii fiscale in Marea Britanie. Nu exista nici macar sugestii ca aranjamentele fiscale dezvaluite in "Dosarele Panama" ar fi fost ilegale.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri