Liderul Federatiei Ruse, Vladimir Putin, duce un nou tip de razboi cu Occidentul. Nu urmareste nici pe departe distrugerea fizica a inamicului, ci doar atragerea lui in capcane de ordin rational. Cu ajutorul strategilor sai, anticipeaza reactiile liderilor europeni in situatiile-limita in care are grija sa-i puna si intoarce lucrurile in favoarea lui.

Mai mult, Vladimir Putin are chiar trupe de luptatori de elita in Occident, scopul lor fiind de a provoca neliniste in statele in care se afla si de a le slabi. Germania este un exemplu in acest sens, conform Adevarul.

Jurnalistul german Boris Reitschuster, care s-a specializat pe teme ce tin de Rusia, a afirmat in cartea sa „Putins verdeckter Krieg“ („Razboiul sub acoperire al lui Putin“, in trad.) ce va aparea pe 15 aprilie, ca Moscova ar dispune in mai multe tari europene de unitati paramilitare de elita, formate pe baza unor scoli de arte martiale. In cadrul acestor unitati sportive se invata un stil de lupta fara arme numit „Sistema“, utilizat de fortele speciale ruse.

Chiar daca aceasta tehnica este predata de sportivi, in spatele lor s-ar afla agenti ai Serviciului de informatii al armatei ruse (GRU) si militari din trupele aeropurtate ruse, scrie Reitschuster in cartea sa, citata de cotidianul german „Bild“.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri