Dassault a primit o comanda de 1,1 mld. dolari pentru avioane de afaceri

Constructorul aeronautic francez Dassault Aviation a primit marti o comanda record pentru 24 de avioane private de lux Falcon 7X din partea companiei NetJets Europe, valoarea contractului ridicandu-se la 1,1 miliarde dolari.

"Acesta tranzactie este cea mai importanta comanda lansata vreodata in istoria aviatiei de afaceri din Europa", a declarat directorul general al companiei mama NetJets Inc, Richard Santulli. Cele 24 de avioane comandate de NetJets Europe vor fi livrate in perioada cuprinsa intre trimestrul unu 2008 si 2014, informeaza Rompres.

Odata cu acest contract, firma Dassault Aviation si-a sporit de la 92 la 116 numarul de avioane Falcon 7X comandate pana acum. Programat sa intre in serviciu in al doilea trimestru al lui 2007, modelul de varf Falcon 7X este un avion tri-reactor capabil sa zboare pe o distanta de aproximativ 11.000 de kilometri, adica distanta Paris-Los Angeles. Pretul de cost al unui astfel de aparat este de aproximativ 40 milioane dolari.

In anul 2002 NetJets Europe detinea 14 aparate si 89 de clienti. In prezent, societatea dispune de o flota de 112 de avioane si aproximativ 1.250 de clienti. NetJets, companie controlata de miliardarul Warren Buffett, utilizeaza un concept de co-proprietate a avioanelor, care permite achizitionarea unei parti dintr-un avion de afaceri pentru o fractiune din pretul total si astfel se beneficiaza de o parte din timpul de zbor anual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri