Rusia ar putea retrage licenta de exploatare a grupului petrolier anglo-rus TNK-BP

Grupului petrolier anglo-rus TNK-BP i-ar putea fi retrasa licenta de exploatare a campului gazeifer Kovytka, din cauza nerespectarii licentei si legilor ce protejeaza mediul inconjurator, a indicat Parchetul rus.

Parchetul l-a convocat, in cursul zilei de luni, pe directorul Russia Petroleum, Valeri Pak, a carui societate este detinuta in proportie de 63% de grupul TNK-BP si l-a "avertizat oficial" ca i-ar putea fi ridicata licenta de exploatare daca neregulile de la campul Kovytka nu vor inceta, informeaza NewsIn.

Justitia reproseaza celei de-a treia companii petroliere ruse ca nu a respectat termenele contractuale stabilite. Presa rusa a dezvaluit, in cursul saptamanii trecute, ca grupul Gazprom doreste sa achizitioneze 50% din compania anglo-rusa TNK-BP, constituita in 2003 de companiile British Petroleum (BP) si Tyumen Oil Co (TNK), acest consortiu fiind condus de companiile ruse Alfa Bank si Acces-Renova.

Relatiile intre Gazprom si TNK-BP raman tensionare, Gazprom blocand timp de multi ani dezvoltarea campului Kovytka de catre TNK-BP, ce ar fi deschis o noua ruta de export pentru compania anglo-rusa catre China. Actiunea juduciara impotriva TNK-BP este asemanatoare cu cea anuntata luni contra proiectului petrolier si gazeifer Sakhalin-2, detinut in masura de 55% de grupul petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri