Reducerea TVA, incepand cu 2017, este planul guvernului de la Budapesta , la mai multe produse, printre care lapte, oua si carne de pui, a declarat ministru economiei Mihaly Varga.

De asemenea, va fi diminuata si TVA pentru serviciile de restaurant, de la 27% la 18% anul viitor, si la 5% in 2018, conform Mediafax.

Aceste taieri sunt prevazute in planurile de buget pentru 2017 care vor fi trimise in Parlamentul ungar la sfarsitul acestei luni. Varga a promis, de asemenea, si scaderea taxelor aplicate serviciilor de internet, cresterea salariilor in sectorul sanatatii si cel al educatiei si cheltuieli de 100 de miliarde de forinti (321,4 milioane euro) pe construirea de locuinte, scrie Portfolio.hu.

Ministrul a explicat ca bugetul de anul viitor este planificat luand in calcul un deficit operational zero si ca reducerea taxelor si majorarea cheltuielilor vor fi acoperite din veniturile aditionale aduse de accelerarea cresterii economice si din datorii. Aceasta inseamna, comenteaza Portfolio.hu, ca in realitate Guvernul se indeparteaza de tinta de a obtine un buget echilibrat.

Fabricile din zona Arad isi...
Citeste si: Mai multe fabrici din zona Arad se inchid sau se muta in Ungaria


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bugetul 2019 a fost votat de Parlament