Grupul britanic British Petroleum a estimat ca productia de petrol de pe platforma Prudhoe Bay, din Alaska, va reveni la nivelul sau normal de 400.000 de barili pe zi, pana la sfarsitul lunii octombrie, fata de cei 300.000 de barili pe care-i produce in prezent.
"Procesul de productie a fost reluat, in cursul weekend-ului trecut, in partea de est a platformei", care a fost inchisa in data de 10 august, din cauza unei eroziuni a conductei petroliere", a afirmat purtatorul de cuvant al BP de la Londra, Toby Odon, citat de NewsIn.

Productia totala a acestui camp, cel mai mare din Statele Unite, se ridica, in prezent, la 300.000 de barili pe zi, fata de productia de 250.000 de barili, de vinerea viitoare, a mai explicat Toby Odon.In partea de est a campului, productia se ridica la 100.000 de barili pe zi, restul cantitatii fiind furnizata de partea de vest, unde activitatea a fost reluata la mijlocul lunii august.

"Estimam ca productia va creste pana la 350.000 de barili pe zi, in cursul saptamanii viitoare si ca va ajunge in jurul valorii de 400.000 de berili pe zi pana la sfarsitul lunii octombrie", a adaugat Toby Odon. BP administreaza acest camp petrolier care, in conditii normale de functionare, furnizeaza 8% din productia totala de petrol a SUA si reprezinta principala sursa de aprovizionare energetica din vestul tarii, in special pentru statul California.

Mai multe articole din sectiunea International »