Prezenta femeilor in cadrul primelor 300 de companii mondiale ramane in continuare redusa, acestea reprezentand mai putin de 10% din membrii consiliilor de administratie sau a comitetelor executive ale cestor grupuri, a caror valoare totala depaseste 14 mii de miliarde de euro.

Conform unui studiu international prezentat marti la Paris de grupul Ricol, Lasteyrie si asociatii, femeile reprezinta 9,3% din consiliile de administratie ale primelor 300 de companii globale cotate la bursa si doar 7,6% participa in cadrul comitetelor executive ale acestor grupuri.

Acest studiu, realizat in cursul anului trecut, a implicat cele mai importante 100 de grupuri americane, asiatice si ale Uniunii Europene. In America de Nord (Canada si SUA) prezenta femeilor in consiliile de administratie au atins cota de 15,6% din total, de mai mult de doua ori decat in Europa (7,6%) si de opt ori mai mult decat in Asia.

Toate marile companii nord-americane au cel putin o femeie care ocupa o pozitie importanta, conform grupului Newscorp. In UE, 18 din companiile din esantion nu au nici macar o femeie in consiliile de administratie, in Asia numarul ridicandu-se la 66. In America de Nord, educatia universitara a femeilor care ocupa pozitii de conducere este relativ atipica, un numar ridicat dintre aceste neavand decat o diploma de licenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Alka: Suntem ambasadori mai buni decat politicienii romani