Populatia din Venezuela a scos aparatele electrocasnice din priza, odata ce guvernul, condus de presedintele Nicolas Maduro, a sistat in mod oficial alimentarea cu electricitate, in contextul unei penurii de energie, care inrautateste criza economica traversata de tara sud-americana.

Rationalizarea utilizarii de energie electrica in cazul consumului public reprezinta una dintre ultimele masuri drastice luat de administratia lui Nicolas Maduro, in Venezuela, scrie Business Insider, care subliniaza, de asemenea, ca populatia se confrunta deja cu o penurie de alimente si cozi lungi se fomeaza frecvent in fata magazinelor.

Guvernul a impus o "stingere" de patru ore in opt zone ale tarii incepand de luni si a declarat ca masura va dura 40 de zile. Regiunile Caracas si Vargas, de altfel cele mai importante din punct de vedere administrativ, se aflau, de asemenea, pe lista, insa au fost scutite in ultima clipa.

Guvernul presedintelui Nicolas Maduro da vina pentru rationalizarea energiei electrice pe o seceta cauzata de fenomenul meteo El Nino, care influentat debitul de apa la nivelul barajelor hidroelectrice ale tarii. Criticii spun insa ca aceasta reprezinta rezultatul unui management economic defectuos si ineficient in administrarea retelei de energie electrica.

Economia din Venezuela sufera odata cu scaderea preturilor la petrol, resursa care genereaza cea mai mare parte a veniturilor tarii. Ca urmare, penurie de medicamente si produse de uz casnic, cum ar fi hartia igienica si uleiul de gatit, s-a instalat rapid. Nicolas Maduro pune prabusirea economiei pe spatele unui "razboi economic" al capitalistilor.

Saptamana trecuta, Venezuela a efectuat o schimbare fusului orar, cu de 30 de minute, pentru a economisi energie prin adaugarea unei jumatati de ora de lumina a zilei. Nicolas Maduro a solicitat chiar si femeilor din Venezuela sa renunte la utilizarea uscatoarelor de par.

Paul McKinnon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri