Ministerul moldovean al Apararii a anuntat ca militarii urmeaza sa soseasca luni din Romania, la bordul catorva zeci de vehicule blindate.
Opozitia moldoveana prorusa a anuntat ca va organiza proteste fata de aceste exercitii comune, prevazute in perioada 3-20 mai.

Aproximativ 165 de militari moldoveni si membri ai fortelor de mentinerea pacii urmeaza sa ia parte la exercitiile din aceasta fosta republica sovietica - situata intre Romania si Ucraina - cu o populatie de 3,5 milioane de locuitori.

Ambasada Statelor Unite la Chisinau a anuntat ca in cadrul acestor exercitii - care marcheaza cooperarea in curs dintre Republica Moldova si Statele Unite - vor avea loc antrenamente in vederea acordarii de ingrijiri medicale si evacuarii, in vederea oferirii de mentenanta pe teren si efectuarii unor demolari.

Citeste si:

Republica Moldova s-a alaturat programului Parteneriatul pentru Pace in 1994. Insa mai putin de 20% dintre moldoveni vor ca tara lor sa adere la NATO.

Aproximativ 1.500 de militari rusi sunt stationati in regiunea separatista prorusa Transnistria, in urma unui conflict care s-a incheiat in 1992 cu un armistitiu. Aproximativ 380 dintre acesti militari rusi sunt mobilizati, in regiunea separatista, in baza unui mandat international de mentinerea pacii. Restul militarilor fac parte din Armata a 14-a rusa.