McDonald's isi imbogateste actionarii

Cel mai mare lant de restaurante din lume, McDonald's a anuntat ca va mari dividentele acordate actionarilor sai cu 49%, pana la valoarea de un dolar pe actiune. Oficialii companiei au precizat ca doresc sa intoarca catre actionari profitul obtinut, totalul dividentelor acordate in umatorii doi ani fiind estimat la 10 miliarde de dolari.

McDonald's a fost tinta unei campanii sustinuta de unii din cei mai mari actionari ai sai, care dorea implementarea unor masuri pentru revitalizarea afacerilor companiei americane, relateaza presa internationala. Unele dintre aceste masuri au fost adoptate (noi meniuri, prelungirea programului de lucru in unele restaurante etc), iar majorarea dividentelor a adus linistea printre actionarii companiei.

Noua valoare a dividentelor este dubla comparativ cu cele anuntate la inceputul acestui an. Analistii considera ca aceasta masura denota capacitatea companiei de a genera venituri constante precum si increderea in succesul actualelor operatiuni.

Anuntul companiei a dus la cresterea cotatiilor McDonald's cu doua procente, pana la 39,82 dolari pe actiune. McDonald's, care opereaza peste 31.000 de restaurante in 118 tari, a inregistrat in al doilea trimestru din 2006 un profit cu 57% mai mare comparativ cu perioada similara din 2005, cresterea fiind impulsionata de Campionatul Mondial de Fotbal, compania americana numarandu-se printre sponsorii oficialii ai competitiei sportive.

De asemenea, venitul net a crescut la 834.1 milioane de dolari adica 67 de centi pe actiune, de la suma de 530.4 milioane de euro si 42 de centi pe actiune, anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri