Furtul unor cantitati mici de alimente pentru a nu "muri" de foame nu reprezinta o crima, a decis Inalta Curte de Justitie din Italia.

Judecatorii au respins o acuzatie de furt impotriva lui Roman Ostriakov dupa ce acesta a furat branza si carnaciori in valoare de 4,07 euro, dintr-un supermarket. Ostriakov, un om al strazii originar din Ucraina, a lua mancare in dorinta disperata de a se hrani si nu poate fi considerata infractiune, a decis justitia, conform BBC

Un client a informat, in 2011, oamenii care se ocupau cu securitatea magazinului, cand Roman Ostriakov a incercat sa paraseasca un magazin din Genova cu doua bucati de branza si un pachet de carnati in buzunar, el platind doar pentru grisine.

In 2015, Roman Ostriakov a fost condamnat pentru furt si condamnat la 6 luni de inchisoare si plata a 100 de euro ,drept despagubire, insa cazul sau a fost trimis pentru rejudecare in ideea de reducere a acuzatiei la tentativa de furt si pedeapsa sa fie redusa, deoarece inculpatul nu parasise magazinul.

Inalta curte de Justitie si Casatie a Italia a luat o decizie finala, in 2016, prin a respinge acuzatiile aduse lui Roman Ostriakov si a declarat ca "furtul de cantitati mici de alimente, vitale pentru supravietuirea ta, nu constituie o crima".

Sursa foto: Volodymyr Baleha/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Antreprenor din DIASPORA: Daca nu mergeam la vot, aveam ceva pe suflet