Apple a pierdut un proces intentat unei firme din China care folosea denumirea IPHONE. Mica firma chineza produce genti si huse din piele pe care este imprimat numele IPHONE.

Apple a pierdut drepturile marcii iPhone, iar firma Xintong Tiandi are dreptul sa isi comercializeze in continuare produsele folosind denumirea IPHONE, conform BBC.

Apple a introdus o cerere de inregistrare a marcii iPhone in China in 2002, dar a fost aprobata abia in 2013, iar Xintong Tiandi si-a inregistrat marca "IPHONE" pentru produsele de piele in 2010.

Apple i-a dat in judecata pe cei de la Xintong Tiandi prima data in 2012, dar a pierdut procesul si a decis sa isi caute dreptatea la alt tribunal din Beijing. Ambele tribunale au respins acuzatiile si au dat verdict faborabil pentru producatorul Xintong Tiandi. Dupa cele doua esecuri inregistrate, Apple a hotarat sa apeleze la Inalta Curte de Justitie din Beijing. Institutia judecatoreasca a decis ca firma Xintong Tiandi si-a inregistrat marca in 2007, iar Apple a intrat pe piata din China in 2009, iar din acest motiv acuzatiile au fost respinse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Apple Pay este disponibil de astazi clientilor BCR