Cel mai mare grup de asigurari italian, Generali, intentioneaza sa intre pe piata britanica, a declarat unul dintre directorii executivi ai companiei, Giovanni Perissinotto, in cadrul unui interviu publicat in editia de ieri a Financial Times.

"Nu suntem prezenti pe piata britanica, insa este o piata pe care o observam", a declarat Perissinotto, care a adaugat ca, in conditiile in care apare o oportunitate "care este in concordanta cu tintele noastre, o vom lua in considerare".

Sectorul de asigurari britanic, unul dintre cele mai competitive din Europa, este in atentia multor firme, mai ales dupa ce liderul de piata Aviva nu a mai realizat, in martie, fuziunea planuita cu Prudential.

Potrivit speculatiilor de pe piata britanica de asigurari, din ultimele luni, Generali ar putea fi interesata de Aviva.

Perissinotto a mai declarat ca Generali a fost contactat de catre Comisia pentru Preluari din Marea Britanie, din cauza zvonurilor de pe piata, pentru a-si explica pozitia. Generali a preluat compania de asigurari italiana Toro, la inceputul acestui an si este al treilea grup pentru asigurari din Europa, dupa Axa si Allianz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri