Celebra branza elvetiana Emmentaler va putea fi inscrisa in registrul de apartenenta AOC elvetian (Appelation d\'origine controlee) dupa respingerea, de catre tribunalul federal, a doua plangeri depuse de Franta si Germania, a precizat grupul Emmentaler Switzerland.
Tribunalul federal elvetial a respins doua recursuri ale Frantei si Germaniei, a precizat grupul Emmentaler Switzerland. Ministerul elvetian al economiei a decis in februarie ca obtinerea certificatului de origine nu priveste pe nimeni in afara Elvetiei, anunta NewsIn.

Branza Emmentaler sau emmental va putea fi produsa in continuare si in alte state, dar originea produsului va trebui sa fie clar precizata, a subliniat compania elvetiana.

Aceste litigii au inceput inca din iunie 2000, odata cu cererea depusa de producatorii de branza Emmentaler, pentru obtinerea certificatului de apartenenta AOC.

Fabricat din lapte acru de maxim 24 de ore, branza Emmentaler este produsa in cantonul Berna, in districtele Lac si Singine, precum si in cantoanele Angovie, Glaris, Schwytz, Soleure, St-Gall, Thurgovie, Zoug si Zurich.

Elvetia a exportat in 2005 aproximativ 24 de mii de tone de branza Emmentaler, dar Franta a depasit cu mult aceasta cantitate, exportand aproximativ 245 de mii de tone pe an.

inscrierea in registrul elvetian de apartenenta AOC reprezinta un pas important spre protejarea produsului pe plan european si international, Elvetia si Uniunea Europeana trebuind sa renegocieze in cursul acestui an certificatele de apartenenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri