Locuitorii si turistii din Paris au parte de o zi fara masini pe celebrul bulevard Champs-Elysees, dupa ce administratia locala a decis sa interzica traficul autovehiculelor si sa transforme artera in pietonala pentru o zi a lunii.

Astfel, centrul Parisului va scapa de o mica parte din poluare, iar parizienii se pot bucura de o plimbare pe bulevard, transmite AP, potrivit News.ro.

Proiectul de reducere a poluarii aerului din apropierea celei mai aglomerate artere pariziene a fost initiat de primarul socialist Anne Hidalgo. Temperaturile s-au ridicat duminica la 27 de grade in Paris, iar turistii s-au bucurat de prima zi lipsita de trafic pe Champs-Elysees.

De asemenea, un alt cadou a fost oferit turistilor de catre administratia pariziana, care a decis sa acorde acces liber la toate muzeele din capitala in aceasta zi fara trafic.

Hidalgo a precizat ca alte noua rute vor deveni pietonale in fiecare duminica sau cu ocazia unei sarbatori nationale, in vreme ce in cazul a 13 artere vor fi impuse restrictii de trafic.

Primarul socialist a transformat combaterea smogului intr-o prioritate pentru mandatul ei si a pus bazele programului anti-poluare ”Parisul Respira”. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca poluarea aerului este responsabila pentru moartea prematura a pana la 42.000 de francezi anual.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri