Zippo concediaza 15 % din angajati

Producatorul renumitelor brichete Zippo a anuntat joi ca intentioneaza sa concedieze aproximativ 15 procente din forta sa de munca, din cauza fenomenului contrafacerii care ii afecteaza vanzarile si profiturile.

Pe langa fenomenul de contrafacere, de care se fac vinovate, in opinia Zippo Manufacturing Co., in special o serie de firme din China, compania americana sustine ca reducerea personalului sau se datoreaza si unor reglementari "confuze" ale Autoritatii aeronautice civile din SUA (Transportation Security Administration) referitoare la transportul brichetelor in avioane. La acestea se adauga cresterea preturilor la combustibili si presiunile la adresa fumatului,anunta Rompres.

"Regretam aceste concedieri, insa conditiile de pe piata ne obliga sa reducem costurile in toate domeniile, inclusiv la nivelul personalului. in situatia in care conditiile se vor imbunatatii in lunile urmatoare, speram sa putem rechema o parte din cei care vor fi concediati", a declarat presedintele director general de la Zippo, Greg Booth.

Concedierile vor afecta 121 de angajati ai Zippo si vor intra in vigoare incepand de vineri. in ultima vreme Zippo a inregistrat o scadere substantiala a afacerilor in Japonia si China, desi pe alte piete a inregistrat o crestere a vanzarilor. Fondata in anul 1932 Zippo are in prezent aproximativ 800 de angajati si produce anual intre 12 si 14 milioane de brichete.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri