Ministrul rus al dezvoltarii economice si comertului, Guerman Gref, a anuntat, vineri, ca impreuna cu Ministerul rus al Agriculturii a pus la punct un proiect de lege in sectorul vinului, proiect care ar uma sa faca din Rusia o mare putere vinicola.

"Am pus la punct un proiect de lege referitor la vin si viticultura in Federatia Rusa si am convenit impreuna cu ministrul rus al agriculturii, Alexei Gordeev, ca in urmatoarele luni sa demaram procedurile de mediere, inainte de a supune textul spre aprobare guvernului", a declarat potrivit Rompres, Guerman Gref participantilor de la Forumul economic "Kuban 2006", ce se desfasoara zilele acestea la Sotchi.

De asemenea, oficialul rus a apreciat ca productia de vin in Rusia are nevoie de un regim special de reglementare. "Numai asa Rusia, care este deja o mare putere culturala si spatiala, se va putea transforma intr-o mare putere vinicola", a estimat Guerman Gref.

La data de 27 martie 2006 Rusia a interzis importurile de vin, coniac si vinuri spumoase provenind din Georgia si Republica Moldova, sustinand ca aceste produse au un continut ridicat de pesticide si alte substante nocive. Analistii sunt, insa, de parere ca aceasta decizie este una politica fiind menita sa "pedepseasca" autoritatile de la Chisinau si Tbilisi pentru strangerea relatiilor cu organismele occidentale.

In 2005 trecut valoarea totala a vinurilor exportate de Republica Moldova s-a ridicat la 313 milioane dolari, fiind responsabile pentru aproximativ 30 la suta din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova. Fosta republica sovietica exporta anual in Rusia 80% din productia sa totala de vin, reprezentand aproximativ 250 de milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri