Cercetatorii australieni avertizeaza ca peste 35% din coralii aflati in zona nordica si centrala a Marii Bariere de Corali au fost distrusi ca urmare a procesului de inalbire, iar multi alti corali mor usor din aceeasi cauza, scrie BBC.

Inalbire are loc atunci cand temperaturile ridicate determina slabirea stabilitatii coralilor, care isi pierd algele colorate ce ofera nutrieti si produc oxigen, potrivit News.ro.

De asemenea, cercetarorii au stabilit o legatura clara intre incalzirea climatica si inalbire.

”Am descoperit ca in jur de 35% dintre corali sunt deja morti sau mor incet in cele 84 de recife studiate de-a lungul sectiunilor nordice si centrale ale Marii Bariere de Corali, intre Townsville si Papua Noua Guinee”, a precizat profesorul Terry Hughes, seful Centrului de Excelenta ARC pentru Studiul Recifelor de Corali.

Aparent, nu este vorba despre un fenomen nou aparut. Marea Bariera de Corali este afectata de 18 ani de inalbire, ca urmare a procesului de incalzire globala.

Cercetatorii au avertizat ca va fi nevoie de decenii pentru revenirea coralilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri