Autoritatile iraniene vor sustine toate masurile OPEC de ridicare a pretului petrolului pana la un nivel acceptabil, pentru a contracara scaderile recente, a declarat, duminica, reprezentantul iranian in OPEC, Hossein Kazempour Ardebili, citat de Reuters.
Pretul petrolului a scazut accentuat, de la varful atins la mijlocul lunii iulie, cand a ajuns la aproape 80 de dolari pe baril, pana la sub 63 de dolari pe baril in momentul de fata. Printre cauzele scaderii se numara decizia SUA sa-si creasca cantitatea rezervei de petrol, dar si cresterea economica americana, sub asteptarile analistilor, anunta NewsIn.

"Republica islamica Iran va sustine orice efort al membrilor OPEC de a consolida piata petrolului si de a readuce pretul petrolului la un nivel logic si acceptabil", a declarat oficialul iranian pentru agentia de presa iraniana de stat, IRNA. Oficialul nu a precizat insa care ar fi un nivel aceptabil.

Ministrul iranian al petrolului, Kazem Vaziri-Hamaneh, a declarat luna trecuta ca doreste sa vada pretul pentru petrolul OPEC la peste 60 de dolari pe baril, ceea ce ar determina preturi de peste 65 de dolari pe barilul de titei american.

"Unii dintre membrii OPEC incearca sa previna o mai mare scadere a pretului petrolului prin reducerea productiei", a adaugat Kazempour Ardebili. Nigeria si Venezuela, ambele state membre OPEC si importanti producatori de petrol la nivel mondial, au anuntat deja ca vor scadea productia pentru a preveni continuarea tendintei de scadere a pretului petrolului
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri