Miliardarul Arif Ahmad Al Zarouni a castigat licitatia, care a pornit de la pretul de 1 milion de dirhami, moneda Emiratelor Arabe Unite, oferind 18 milioane de dirhami, echivalent cu 4,9 milioane de dolari. "Am participat la licitatia placutelor de inmatriculare doar ca sa obtin placuta cu numarul 1. Ambitia mea a fost intotdeauna sa fiu numarul 1", a afirmat Al Zaroun, care a sustinut ca era pregatit sa ofere orice suma pentru a obtine placuta de inmatriculare dorita, potrivit News.ro.

Miliardarii din Emirate au investit masiv in ultimii ani la bursa, pe piata de arta si in imobiliare, insa ultima distractie la moda este plata unor averi pentru a avea dreptul sa detina placute speciale de inmatriculare pentru masinile lor de lux. In total, la licitatia de sambata seara au fost vandute 60 de numere speciale de inmatriculare pentru suma totala de 50 de milioane de dirhami (13,6 milioane de dolari), potrivit Gulf News.

In ultimii ani au fost organizate mai multe licitatii de placute de inmatriculare speciale in cele mai importante orase ale Emiratelor Unite - Dubai si Abu Dhabi. Recordul a fost inregistrtat in februarie 2008, cand o placuta de inmatriculare care avea de asemenea cifra 1 a fost adjudecata la o licitatie pentru circa 14 milioane de dolari.