Cotidianul italian de dreapta Il Giornale le propune astazi cititorilor sai, sub deviza "cunoaste pentru a respinge", opusul "Mein Kampf" al lui Adolf Hitler, o initiativa care scandalizeaza comunitatea evreiasca si pe Matteo Renzi, relateaza AFP.

Presedintele Consiliului de Ministri a reactionat vehement, sambata dimineata, intr-un mesaj postat pe Twitter, fata de publicarea in Italia a acestei lucrari programatice, redactata in 1925, a celui care avea sa comita cel mai mare genocid din Istorie, arata News.ro. "Mi se pare sinistru ca un cotidian italian sa propuna in prezent Mein Kampf al lui Hitler. Salut cu afectiune comunitatea evreiasca. Sa nu se mai repete niciodata!", scrie Renzi, referindu-se la Holocaust.

"Este un lucru sinistru, la ani lumina de orice logica de aprofundare si studiu ale Holocaustului", a reactionat, la randul sau, presedintele comunitatilor evreiesti italiene Renzo Gattegna, care denunta ca "indecenta" initiativa Il Giornale. "Citirea Mein Kampf este un veritabil antidot la toxinele national-socialismului", s-a justificat ziarul, care publica o versiune din 1937 a opusului, intr-o editie comentata de istoricul Francesco Perfetti.

Il Giornale precizeaza ca Mein Kampf este prima dintr-o serie de opt carti dedicate istoriei celui de-al Treilea Reich, care vor fi puse in vanzare saptamanal. O editie comentata de cercetatori ai Mein Kampf a fost publicata la inceputul lui ianuarie in Germania, in premiera de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa ce drepturile de autor au ajuns in domeniul public la inceputul anului.

Potrivit cercetatorului italian Frediano Sessi, citat de postul Rainews24, este regretabil ca aceasta publicare nu urmeaza exemplul acestei ultime editii germane, in care "3.500 de note critice depasesc ca marime textul Führerului".

Cunoscut pentru pozitia sa de dreapta, mai ales in problema migratiei, cotidianul condus de Alessandro Sallusti si proprietatea lui Paolo Berlusconi, fratele fostului sef al Guvernului Silvio Berlusconi, este tiparit in aproximativ 200.000 de exemplare. Tot ce are legatura cu national-socialismul este deosebit de sensibil in Italia, din cauza aliantei cu regimul fascist al lui Benito Mussolini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri