Fortele de interventie belgiene au arestat, in cursul noptii, 12 suspecti acuzati de pregatirea unui atac terorist pe teritoriul tarii. Informatiile au fost confirmate de procurori, care au precizat ca au fost organizate perchezitii in mai multe orase belgiene ca parte a unor ample operatiuni anti-teroriste, scrie Le Derniere Heure.

Peste 40 de perchezitii au avut loc in timpul noptii de vineri spre sambata. De asemenea, autoritatile belgiene au vizat in special apartamente din Bruxelles, scrie News.ro.

Insa, procurorii au confirmat ca vastele operatiuni antiteroriste nu au nicio legatura cu punerea sub protectie a ministrilor federali. Intre timp, Centrul de Coordonare pentru Analiza Amenintarilor din Belgia a lansat un avertisment cu privire la iminenta atacurilor teroriste pe teritoriul statului belgian si francez, intrucat militantii Statului Islamic au parasit deja Siria si se indreapta spre tarmurile europene.

”Militantii au parasit de o saptamana granitele siriene si sunt la jumatatea drumului spre tarmurile europe, traversand pe mare portiunea dintre Turcia si Grecia . Fara pasapoarte, acestia se vor separa in doua grupuri - unul care se va indrepta spre Belgia, iar al doilea spre Franta. Cele doua grupuri vor comite atentate in tandem si sunt pregatite cu toate armele necesare. Actiunea este una iminenta”, se arata in mesajul celor de la Centrul de Analiza a Amenintarii (OCAM).

In ceea ce priveste amenintarea terorista asupra teritoriului belgian, militantii iau in considerare trei tinte: un centru comercial din Bruxelles, un restaurant fast-food al unei francize americane si o statie de politie.

Citeste si:
5,5 mil. euro, prejudiciului dintr-un dosar de reciclare a deseurilor
Perchezitii in patru judete...

De asemenea, OCAM recomanda autoritatilor administrative sa ia in considerare posibilitatea de a amana sau anula evenimente majore in timpul lunii Ramadanului. Expertii OCAM au stabilit nivelul trei de alerta, care priveste o amenintare serioasa la adresa sigurantei cetatenilor.

Sursa foto: Fresnel/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revelion cu atentate? Doi suspecti au fost arestati la Bruxelles