10. Zurich

10. Zurich

Elvetia este intotdeauna cel mai bun exemplu pentru un nivel de trai ridicat si nu se opreste aici: acum, Zurich deschide topul celor mai bune orase pentru viitor datorita guvernarii - capitol la care a inregistrat cel mai mare scor din top, 20,7, datorita faptului ca faciliteaza dezvoltarea afacerilor.

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

9. Munchen

9. Munchen

Munchen concureaza cu Houston si Shenzhen (China) in topul oraselor cu cele mai multe brevete depuse pe cap de locuitor, dar, in clasamentul oraselor pentru viitor, se afla pe penultimul loc in top 10 din cauza performantei negative in ce priveste mediul.

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

8. Amsterdam

8. Amsterdam

Amsterdam, cunoscut in lumea intreaga ca un oras ca respira datorita numarului mare de biciclisti, este un oras al viitorului si prin faptul ca are cresteri importante ale investitiilor private si straine directe. Mai mult, capitala Olandei este cu un pas inaintea multor orase europe, intrucat va oferi conexiune la Internet gratuit pe strada cand nivelul poluarii este foarte jos.

7. Stockholm

7. Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, a avut imbunatatiri in fiecare indicator al inovarii si, mai mult decat atat, conduce lume in ce priveste libertatea de exprimare, un factor determinant pentru a masura performanta unui oras. Asa ca Stockholm este unul dintre cele mai promitatoare orase europene pentru viitor.

6. Atlanta

6. Atlanta

Atlanta a inregistrat cresteri in ce priveste investitiile private si brevetele pe cap de locuitor, ceea ce indica un oras cu potential pentru inovare. Datorita acestor imbunatatiri, Atlanta a reusit sa urce 10 locuri in topul de anul trecut.

5. Houston

5. Houston

Cu un PIB per capita mare, ceea ce indica un nivel ridicat al bunastarii locuitorilor, Houston este de asemenea un oras bun pentru locuit in viitor. Houston este al patrulea cel mai mare oras din Statele Unite ale Americii, are un PIB de peste 400 miliarde dolari si este recunoscut pentru contributiile in domeniul energiei (mai ales a petrolului) si industriei aeronautice.

4. Londra

4. Londra

In ce priveste performanta din prezent, Londra a depasit New York pentru prima data din 2008. Insa, capitala britanica a inregistrat scaderi ale performantei in ce priveste mediul incojurator, ceea ce o claseaza dupa orasele americane ca potential oras pentru viitor. Chiar si asa, din intregul clasament, Londra are cel mai mare scor, de 20,6, la capitolul antreprenoriat.

Sursa foto: Iakov Kalinin/Shutterstock.com

3. Boston

3. Boston

Antreprenoriatul a inflorit in Boston in ultimul an, ceea ce i-a asigurat orasului locul 3 in topul celor mai bune orase pentru viitor, cu un scor total de 67,8. Dintre toate cele patru categorii, capital uman, activitatea de afaceri, inovare si guvernare, Boston sta cel mai bine la ultimul capitol, cu un scor de 18,3.

2. New York

2. New York

Intre 2015 si 2016, New York a castigat doua locuri in clasament si a trecut de pe 4 pe locul doi. "Acest lucru a fost determinat de o crestere mare si de imbunatarirea activitatii de afaceri", spun autorii topului celor mai bune orase pentru viitor. Astfel, New York se claseaza pe locul doi cu un scor total de 70,4, la mica distanta de San Francisco.

1. San Francisco

1. San Francisco

San Francisco este cel mai bun oras pentru viitor, cu un scor total de 70,6 puncte si conduce, de cativa ani de zile, topul celor mai bune orase pentru viitor realizat de AT Kearney. Motivul? Puterea pe care o are in inovare, capitol la care de altfel orasul american a bifat cel mai mare punctaj.

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com