Candidatul republican Donlad Trump a declarat, in timpul vizitei in Scotia, ca este un lucru bun ca lira sterlina s-a prabusit in urma rezultatelor referendumului privind iesirea Marii Britanii din UE, pentru ca aceasta va face ca mai multi oameni sa vina la noul sau complex hotelier cu terenuri de golf din Scotia, relateaza The Independent, potrivit News.ro.

Intr-o declaratie facuta dupa ce scaderea indicelui bursier FTSE 100 a dus la pierderi de 100 de miliarde de lire sterline si dupa ce lira sterlina s-a depreciat cu 8% fata de dolar, Trump a afirmat ca acest “carnagiu” ii va ajuta afacerile. “Daca lira sterlina scade, vom face mai multe afaceri. Daca lira sterlina va scadea, mai multi oameni vor veni la Turnberry, sincer”, a spus el la taierea panglicii inaugurale de la complexul sau hotelier Turnberry, a doua zi dupa ce Marea Britanie a votat pentru iesirea din UE.

“Cred ca in locuri precum Scotia, Anglia si in diferite locuri din Marea Britanie, cred ca veti vedea multa activitate. Lira sterlina s-a apreciat si oamenii nu au mai putut face ceea ce voiau, in ceea ce priveste calatoriile si alte lucruri”, si-a explicat el punctul de vedere. „Cred ca s-ar putea dovedi ceva pozitiv. Nimeni nu stie cu adevarat. Vom sti in circa cinci ani, vom putea sa analizam. Poate ca va lua si mai mult de atat, dar ceea ce se stie este ca (britanicii – n.r.) si-au recastigat independenta, iar acesta este un lucru foarte important”, a adaugat controversatul politician.

Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de vineri cu cel mai grav declin din ultimii aproape opt ani, investitorii renuntand la activele riscante in urma referendumului istoric la care britanicii au decis iesirea lor din Uniunea Europeana. Euro s-a depreciat cu 1,9%, la 1,1101 dolari pe unitate, iar lira sterlina cu 5%, la 1,3643 dolari pe unitate. Lira a scazut in timpul tranzactiilor cu pana la 10%, la 1,33 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani.

Donald Trump, ajuns in Scotia: Si-au luat tara inapoi!

Donald Trumpa anuntat, vineri, pe contul sau de Twitter, ca a ajuns in Scotia, unde ”oamenii si-au luat tara inapoi”, in urma referendumului de joi, iar cantareata britanica Lily Allen i-a atras atentia ca scotienii au votat pentru ramanerea in Uniunea Europeana, numindu-l ”cretin”. ”Abia am ajuns in Scotia. Locul este dat peste cap dupa vot. Si-au luat tara inapoi, la fel cum vom face noi cu America. Fara jocuri!”, a fost anuntul publicat vineri de Donald Trump pe contul sau de Twitter.

La foarte scurt timp dupa acest anunt, cantareata britanica Lily Allen i-a dat replica: ”Scotia a ales sa ramana, cretinule!” Politicianul si-a exprimat in repetate randuri sustinerea pentru iesirea Londrei din UE. Candidatul republican prezumtiv la alegerile prezidentiale din Statele Unite se afla in Scotia pentru a inaugura un teren de golf.

Peste 500.000 de oameni au semnat o petitie prin care cer ca lui Donald Trump sa nu ii fie permis accesul in Marea Britanie. Petitia a fost lansata dupa ce politicianul a cerut ca musulmanilor sa li se interzica intrarea pe teritoriul american si dupa ce a spus ca unele zone dn Londra sunt atat de pline de extremisti musulmani incat politistii “se tem pentru vietile lor”.

Britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in referendumul istoric de joi. 51,9% dintre cei cu drept de vot au ales iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar, arata rezultatele finale anuntate dupa incheierea numaratorii sufragiilor.

Sursa foto: Christopher Halloran / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri