Comisia Europeana a subliniat sambata ca Scotia face parte din Marea Britanie si a refuzat sa „speculeze mai departe”, dupa ce premierul Nicola Sturgeon (foto) a cerut lansarea unor discutii cu Bruxelles-ul pentru protejarea locului teritoriului in blocul comunitar, relateaza BBC News, citat de News.ro.

Scotia face parte din Marea Britanie. Se aplica prevederile constitutionale. Nu vom specula mai departe”, a spus o purtatoare de cuvant al C.E.

Autoritatile de la Edinburgh intentioneaza “sa protejeze locul Scotiei in UE”. In acest sens, cabinetul scotian a decis infiintarea unei comisii de experti de pe tot teritoriul, care sa ofere consiliere intr-o serie de domenii –legal, economic si diplomatic. Sturgeon si intreg Guvernul sau vor depune eforturi pentru a demonstra ca Scotia este in continuare un mediu atractiv pentru afaceri.

De asemenea, premierul le-a dat asigurari cetatenilor UE care traiesc in Scotia ca drepturile lor vor fi garantate in continuare. Astfel, ea ii va invita pe consulii generali ai tuturor statelor UE la o intalnire, pentru a le spune cat de mult apreciaza Scotia contributia lor la societate, economie si cultura.

62% dintre scotieni au votat pentru ramanerea in UE, iar 38% impotriva la referendumul de joi din Marea Britanie.

Citeste si:
JP Morgan lanseaza un scenariu pentru Scotia
JP Morgan lanseaza un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lumea in schimbare: Brexit-ul, sfarsitul unei relatii de 44 de ani