Petitia pentru organizarea unui al doilea referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE a strans peste trei milioane de semnaturi, in numai doua zile de la lansare, scrie News.ro.

Duminica, la ora locala 10.15 (12.15 ora Romaniei), petitia intitulata “Reguli pentru referendumul UE care declanseaza un al doilea referendum UE” stransese circa 3.002.000 de semnaturi, potrivit site-ului Parlamentului de la Londra.

Petitia va fi discutata in Parlament, pentru ca a strans peste 100.000 de semnaturi. Insa legislatia in vigoare nu permite organizarea unui nou referendum in privinta apartenentei la Uniunea Europeana, pentru ca propune introducerea unei legi retroactive, au explicat experti.

„Noi, subsemnatii, ii cerem Guvernului Maiestatii Sale, sa implementeze o regula potrivit careia, daca votul pentru ramanerea sau iesirea din (UE – n.r.) este sub 60%, la o rata de participare de sub 75%, atunci ar trebui sa existe un nou referendum”, scrie in textul petitiei.

Guvernul urmeaza sa raspunda petitiei in urmatoarele ore sau zile. 51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar, arata rezultatele finale anuntate dupa incheierea numaratorii sufragiilor. Rata de participare a fost de 72%.

Citeste si:
Aceasta este prima strada din Londra pe care trec numai masini "verzi"
Londra interzice masinile...

Sursa foto: nito_Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google arata ca britanicii nu stiu de ce au votat pentru Brexit