Liderul UKIP, Nigel Farage, a fost huiduit marti in P.E., dupa ce i-a acuzat pe europarlamentari ca nu au lucrat nicio zi in viata lor si ca, pentru Marea Britanie, chiar si iesirea fara niciun acord din UE este mai buna decat situatia actuala, scrie News.ro.

“Cand am venit aici (in PE – n.r.), in urma cu 17 ani, si am spus ca vrea sa conduc o campanie pentru a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeana, ati ras cu totii de mine. Ei bine, trebuie sa spun: Acum nu mai radeti, nu?”, si-a inceput Farage discursul.

El a cerut activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona rapid. „Nu cred ca ar trebui sa pierdem prea mult timp”, a spus el, dupa care i-a acuzat pe europarlamentari ca nu au muncit niciodata.

„As vrea sa vad o atitudine matura si rationala privind negocierea unei relatii diferite. Stiu ca, practic, niciunul dintre voi nu a muncit cu adevarat in viata voastra, ca nu a lucrat in afaceri, nu a lucrat in comert si nu a creat niciodata un loc de munca”, a spus Farage. Declaratia a fost primita cu huiduieli de alesii europeni, iar multi dintre ei s-au intors cu spatele la liderul UKIP.

Presedintele PE, Martin Schulz, a fost nevoit sa intervina pentru a calma spiritele. „Comertul (dintre Marea Britanie si celelalte state membre UE- n.r.) este benefic pentru ambele parti, acest comert conteaza. Daca ati decide sa va taiati nasul pentru a-i face in ciuda fetei si sa respingeti orice idee pentru un acord comercial de bun-simt, consecintele vor fi mult mai rele pentru voi decat pentru noi. Pentru Marea Britanie, chiar si lipsa unui acord este mai buna decat acordul ingrozitor pe care il avem acum”, a subliniat el.

Politicianul care a condus campania pentru Brexit i-a acuzat pe europarlamentari ca sunt in negare, „la nivel de proiect politic”. „Sunteti in negare in privinta faptului ca moneda voastra esueaza (...). Sunteti in negare privind apelul lui Merkel de anul trecut catre cat mai multi oameni sa traverese Mediterana spre Uniunea Europeana. A dus la diviziuni majore in interiorul tarilor si intre tari”, a afirmat el.

“Insa cea mai mare problema pe care o avem si principalul motiv pentru care Marea Britanie a votat asa cum a votat, este faptul ca , pe ascuns, prin inselaciune, fara sa spuneti vreodata adevarul britanicilor sau restului popoarelor din Europa, le-ati impus o uniune politica”, a subliniat Farage, facand referire la adoptarea Tratatului de la Lisabona, dupa ce Olanda si Franta au votat in 2005, prin referendum, impotriva unei Constitutii europene.

Anterior, europarlamentarii din partidul eurosceptic britanic UKIP si liderul lor au fost criticati dur in Parlamentul European si au fost ironizati de presedintele CE Jean-Claude Juncker, dupa ce au facut campanie pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. „Trebuie sa respectam democratia britanica si modul in care au exprimat-o” alegatorii a spus presedintele C.E., declaratie ce a fost intampinata cu aplauze de europarlamentarii formatiunii britanice eurosceptice.

„Este ultima data cand aplaudati aici (…) si, intr-o anumita masura, sunt foarte surprins ca sunteti aici. Ati luptat pentru iesire. Poporul britanic a votat in favoarea iesirii. De ce sunteti aici?”, a adaugat Juncker. La randul sau, liderul grupului PPE din Parlamentului European, Manfred Weber, l-a criticat dur pe liderul UKIP, Nigel Farage. „Daca ai avea putina decenta, Nigel Farage, ti-ai cere scuze din partea Marii Britanii pentru ca ai mintit. Sa iti fie rusine”, a spus el.

Liderul UKIP a stat langa Juncker in PE. Inainte de inceperea sedintei, Farage a mers sa discute cu Juncker. Ambii oficialii au parut relaxati, iar cand Farage a vrut sa plece, Juncker l-a luat in brate si s-a prefacut ca il pupa pe obraz.

Sursa foto: david muscroft / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri