In urma atentatului de la Istanbul, aproximativ 40 de romani au solicitat sprijin din partea Consulatului General al Romaniei la Istanbul, fiindu-le facilitata cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului, insa acestia nu au fost raniti, cu exceptia unei persoane, care a suferit leziuni usoare la picioare din cauza busculadei, precizeaza MAE.

"Consulatul General al Romaniei la Istanbul asigura in permanenta asistenta consulara unui numar de aproximativ 40 de cetateni romani, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitata cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului. Totodata, familiile din Romania a peste 20 de cetateni romani aflati in aeroport in momentul deflagratiilor au fost contactate de Consulatul General al Romaniei la Istanbul", se arata intr-un comunicat MAE, conform News.ro

Ministerul precizeaza ca nu exista victime de cetatenie romana in urma atacului de la aeroportul Ataturk, insa o persoana a suferit leziuni usoare in busculada provocata de panica de pe aeroport.

"Cetatenii romani aflati in atentia Consulatului nu sunt raniti, cu exceptia unei persoane care a precizat ca prezinta echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor", se mai arata in comunicat.

Cel putin 36 de persoane au fost ucise, iar alte 147 au fost ranite, in atacul de marti seara de pe aeroportul Ataturk - cel mai sangeros din metropola turca, vizata de trei ori anul acesta - a anuntat in noaptea de marti spre miercuri premierul turc Binali Yildirim, relateaza The Associated Press si AFP.

Toate indiciile sugereaza, pana acum, ca gruparea jihadista Statul Islamic se afla in spatele atacului, a spus premierul. Trei atentatori au venit la aeroport cu un taxi si s-au detonat dupa ce s-a deschis focul asupra lor, a adaugat Yildirim. Intrebat daca un al patrulea atacator ar fi scapat, seful Guvernului a raspuns ca autoritatile turce nu au o asemenea evaluare, dar iau in considerare orice posibilitate.

Sursa foto: yuganov konstantin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri